• Druhá dobrovoľnícka brigáda

          • Milí rodičia,

            v pondelok 13.08.2018 organizujeme druhú dobrovoľnícku brigádu rodičov na odstránenie starých a inštaláciu nových školských tabúľ.

            Ak by ste mali chuť prísť nám pomôcť, dajte nám vedieť mailom na skola@czssabinov.sk alebo telefonicky na 0917/167 220.

            Vopred ďakujeme.

            Vedenie školy.

          • Dobrovoľnícka brigáda

          • Milí rodičia, dovoľujeme si vás požiadať o dobrovoľnícku výpomoc s montovaním nových školských tabúľ.

            Dobrovoľnícku brigádu organizujeme v stredu 25.07.2018 od 08.00.

            Hľadáme hrubú silu na likvidáciu starých tabúľ, čítanie s porozumením návodov na inštaláciu nových, pevnú ruku pre vŕtanie do stien, trpezlivosť pri upratovaní neporiadku, láskavosť pri zabezpečení občerstvenia a podporu pre dobrú náladu. Každá ruka je vítaná.

            Ak práve dovolenkujete pri Jadrane alebo ťaháte v práci aj za tých, ktorí práve dovolenkujú, nezúfajte, nových tabúľ je veľa, za jeden deň to nestihneme.

            Ak by ste mali kapacitu a chuť prísť, dajte nám, prosím, vedieť na mail skola@czssabinov.sk alebo telefonicky na 0917/167 220.

            Ďakujeme. Vedenie školy

          • Posledná rozlúčka s Terezkou Vargovčíkovou

          • S hlbokým zármutkom vám oznamujeme, že naša kolegyňa, učiteľka a hlavne priateľka Terezka Vargovčíková nás v nedeľu 15. júla 2018 navždy opustila.

            Posledná rozlúčka s Terezkou bude vo štvrtok 19. júla 2018 o 10.00 v kostole sv. Jána Krstiteľa v Sabinove.

            Terka, budeš nám veľmi chýbať.

          • Ideme hrať ping – poooooong

          • Príďte si so svojimi deťmi zahrať ping-pong! Naša škola sa zapojila do celosvetového projektu „ideme hrať ping – poooooong“ pri príležitosti  WTTD for all – Svetového dňa stolného tenisu. Stolný tenis je nenáročný, ľahko dostupný šport, vhodný pre všetky vekové kategórie, od detí predškolského veku až po seniorov v pokročilom veku. Aj v našej škole má tento šport pevné miesto a naši žiaci v ňom už získali aj rôzne ocenenia.  

            Chceme preto prostredníctvom tohto projektu ponúknuť všetkým – žiakom, zamestnancom i Vám rodičom, či starým rodičom - možnosť vyskúšať si tento šport v termíne od 6. – 10.apríla 2018. Žiaci si vychutnajú zábavu a radosť z ping – pongu počas hodín telesnej výchovy (máme k dispozícii 5 stolov). Pre Vás ostatných ponúkame priestor v popoludňajších hodinách, prípadne Vám vieme vyčleniť jeden stôl aj v čase vyučovania.

          • Víťazmi sú naši žiaci

          • Pod odborným vedením a v réžii Ing.Boženy Zvijákovej sa žiakom našej školy M.Verbovskému, Š.Jaklovskému, K.Imrichovej a B.Lichvarčíkovej podarilo preukázať svoje odborné znalosti, vedomosti a kreativitu v oblasti chémie. Ocenila ich aj odborná porota, ktorá im v kategórii vydavateľstva EXPOL PEDAGOGIKA už druhý rok po sebe udelila 1.miesto.

            Súťaž Skús pokus 2 spočívala vo vytvorení chemického pokusu z bežne dostupných surovín a jeho nahratí na video. Následne mala odborná porota za úlohu vybrať z vyše 200 prihlásených videí , tridsať najlepších z celého Slovenska základných škôl a osemročných gymnázií, ktoré súťažili o prvé tri miesta v dvoch kategóriách:

            1.Ocenenie vydavateľstva EXPOL PEDAGOGIKA, v ktorom rozhodla o konečnom poradí odborná porota na čele s RNDr. Helenou Vicenovou, predsedníčkou Združenia učiteľov chémie a autorkou učebníc pre základné školy.

            Členovia Poroty:

            • Predsedníčka poroty: RNDr. Helena Vicenová, Združenie učiteľov chémie, ZŠ s MŠ kráľa Svätopluka, Šintava
            • Čestný člen Poroty: prof. Ing. Štefan Luby, DrSc.
            • Mgr. Alžbeta Slavkovská, ZŠ Vagonárska ul., Poprad-Spišská Sobota
            • RNDr. Michaela Bugeľová, ZŠ s MŠ Zubrohlava
            • Ing. Mária Filová, Gymnázium Matky Alexie, Jesenského ul., Bratislava
            • Monika Oravská, výkonná riaditeľka Expol pedagogika, s. r. o.

            2. Ocenenie verejnosti, do ktorého sa zapojilo viac ako 4000 hlasujúcich.

            Porota  súťažné videa bodovala podľa nasledovných kritérií:

            • Odborná, teoretická úroveň experimentu/pokusu.
            • Odborná prezentácia experimentu/pokusu.
            • Kreatívny a inovatívny prístup k experimentu.
            • Forma a úroveň prezentácie.

            Pokus žiakov našej školy bol natočený na sabinovskom gymnáziu, kde nám pomohla v strihaní videa a vkladaní hudby Ing. M.Vujčíková a video natáčal J.Bačinský. Obsah videa bol zameraný na súčasné problémy týkajúce sa škodlivých látok v potravinách a obsah sme prezentovali  vo veršoch.

            Veľmi si vážime 1. miesto v kategórii Ocenenie vydavateľstva EXPOL PEDAGOGIKA, ktoré nám už druhý rok udelila odborná porota. Reprezentovali sme nielen našu školu, ale aj celé mesto Sabinov, ba celý východoslovenský kraj, kde sme zvíťazili aj nad prešovskými či košickými osemročnými gymnáziami a základnými školami, ba aj Bratislava nám vzdala uznanie.

            Veľké zážitky sme si odniesli zo slávnostného odovzdávania cien v Bratislave, kde žiaci za účastí televízneho moderátora RTVS  Michala Slaničku si  prevzali  hodnotné ceny: USB kľúče, školské potreby, periodické tabuľky, odbornú literatúru, glóbus, kozmetiku, ale najviac sa žiaci tešili z tabletov, ktoré budú môcť využiť pri svojom ďalšom vzdelávaní.

            Aj ostatní žiaci školy získali 50% zľavu na cvičebnice z chémie a škola získala výučbový softvér na chémiu a výukový materiál.

            Zároveň ďakujeme všetkým hlasujúcim, aj z ostatných sabinovských škôl, že nám dali hlas a my sme vďaka ním získali 3.miesto v kategórii ocenenie verejnosti.

          • Misia E2 Singapur 2018

          • E2 (Education Exchange) je medzinárodný projekt prezentujúci formy a metódy inovatívneho vyučovania na školách. Tejto burzy nápadov sa zúčastnilo v marci 2018 v mestskom štáte Singapur 310 pedagógov z 91 krajín sveta. Na malom priestore bolo možné vidieť stovky novátorských myšlienok a nových technológií, ktoré približujú vzdelávanie a spoluprácu vo vzdelávaní každému na dosah ruky. Za Slovensko boli vybrané dva projekty využívajúce moderné Microsoft technológie pre školstvo. Vďaka podpore vedenia školy, ktoré je ústretové odvážnym nápadom a vďaka našim skvelým žiakom, ktorým stačí vysloviť sen a zhmotnia ho do úžasnej reality, presvedčila výberovú komisiu aj naša vzdelávacia aktivita „Binary Diamond Rush“ (Dvojková diamantová naháňačka). Žiaci Kamil Kandráč, Martin Ďuran, Marcel Lukáč a Samuel Vargovčík zo 7.A vytvorili v prostredí Minecraft virtuálny ostrov a na ňom úlohy, ktoré zábavne prepájajú informatiku s matematikou a podporujú tímovú spoluprácu žiakov na vyučovacích hodinách. Filip Ondrej z 8.A doplnil projekt o reálny robotický model kódovania v binárnom kóde, ktorý účastníci konferencie tiež obdivovali. Okrem prezentácie som sa tam na 2 dni stala členom 4 členného tímu  (USA, Francúzko, Malajzia, Slovensko), v ktorom sme riešili zadanie so zameraním na vzdelávanie "Education Challenge". Bol to čas plný zaujímavých informácii, dobrých nápadov, tipov na inovácie a nadväzovania nových kontaktov.Terézia Vargovčíková

          • Informácie pre rodičov

          • Vážení rodičia, poskytli ste nám Vašu mailovú adresu, prostredníctvom ktorej s Vami komunikujeme o študijných výsledkoch Vašich detí a o aktivitách našej školy.

            Dňa 25.5.2018 začalo v Slovenskej republike platiť nové nariadenie EÚ o ochrane osobných údajov GDPR. V súvislosti s ním získavate nové práva. Vážime si Vašu dôveru, s ktorou ste nám svoje kontaktné údaje zverili, a preto sme pre Vás pripravili prehľadný zoznam Vašich nových práv. NÁJDETE ICH TU>>

            Vaše osobné údaje a osobné údaje Vašich detí spracúvame výlučne na základe osobitného predpisu /Zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní  - Školský zákon -  v znení neskorších predpisov/.

            Do 31.7.2018 škola spracúva podľa § 11 ods. 6 Školského zákona tieto údaje

            1. O deťoch a žiakoch v rozsahu
              1. meno a priezvisko,
              2. dátum a miesto narodenia,
              3. bydlisko,
              4. rodné číslo,
              5. štátna príslušnosť,
              6. národnosť,
              7. fyzické zdravie a duševné zdravie,
              8. mentálna úroveň vrátane výsledkov pedagogicko-psychologickej a špeciálnopedagogickej diagnostiky,
            2. o identifikácii zákonných zástupcov dieťaťa alebo žiaka v rozsahu meno a priezvisko, adresa zamestnávateľa, trvalé bydlisko, kontakt na účely komunikácie. 

            Od 1.8.2018 bude škola spracúvať podľa § 11 ods. 6 Školského zákona tieto údaje:
             

            1. o deťoch a žiakoch v rozsahu
              1. meno a priezvisko,
              2. dátum a miesto narodenia,
              3. bydlisko,
              4. rodné číslo,
              5. štátna príslušnosť,
              6. národnosť,
              7. fyzické zdravie a duševné zdravie,
              8. mentálna úroveň vrátane výsledkov pedagogicko-psychologickej a špeciálnopedagogickej diagnostiky,
            2. o identifikácii zákonných zástupcov dieťaťa alebo žiaka v rozsahu
              1. meno a priezvisko a adresa trvalého pobytu,
              2. adresa miesta, kde sa zákonný zástupca obvykle zdržiava, ak sa nezdržiava na adrese trvalého pobytu a kontakt na účely komunikácie.

            Vedenie školy

          • Slávik Slovenska 2018

          • Do galérie Slávik Slovenska boli pridané fotografie.

            Dňa 3.5.2018 sa celá naša škola ozývala spevom ľudových piesní. Tento deň na našej škole prebiehalo školské kolo súťaže v speve ľudových piesní Slávik Slovenska 2018. O tom, že je  v našej škole veľa speváckych talentov, svedčí aj účasť 30 žiakov v tejto súťaži. Veľmi nás teší rastúci záujem detí o spev ľudových piesní. Spevácke zápolenie v jednotlivých kategóriách dopadlo napokon takto:

            I. kategória   1.- 3. ročník

            1. Dorota Jusková        -  2.A

            2.Soňa Werblanská      -  2.A

               Oliver Imrich              - 3.A

            3. Barbora Jusková       -  3.A

               Simona Uličná          -  3.A

               Matej Čabák              -  cena poroty

            II. kategória  4.- 6. ročník

            1.Alexandra Krausová   -  6.A

            2. Lucia Sečová             -  5.A

            3. Nikolett Dragoňová   -  6.A

            III. kategória   7.- 9. ročník

            1. Adela Gaľová        -      9.A

            2. Mária Nagyová      -      9.A

            3. Ivana Krescanková  -    7.A

                Vanesa Brhlíková     -   7.B

            Víťazi jednotlivých kategórií nás budú reprezentovať v okresnom kole. Držíme im prsty.

            Zároveň sa chceme poďakovať p. uč. Lucii Sečovej za hudobný doprovod, dobrú  ľudovkovú náladu a precíznu prípravu tohto vydareného podujatia.

          • Úspech našich v chemickej olympiáde

          • Po zrealizovaní školského kola chemickej olympiády v kategórii D (pre deviatakov a kvartu osemročného gymnázia) sa do okresného kola v Lipanoch, prebojoval Samuel Vargovčík (hoci iba siedmak) a Michal Verbovský. Zo 16 súťažiacich bol Michal úspešným riešiteľom na 6.priečke a Samuel hoci siedmak,  získal na počudovanie celej poroty 2. miesto a postúpil na krajské kolo CHO do Prešova. Tam hoci nestál na prvých troch stupňoch víťazov, predsa dosiahol krásny úspech a zo 100 bodov teoretickej časti, praktickej časti i riešenia  príkladov stratil iba 13 bodov. Zanechal za sebou 12 deviatakov, ktorí boli od Popradu, cez Starú Ľubovňu až po Vranov. Srdečne chlapcom blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

    • Kontakty

      • CZŠ sv. Jána Krstiteľa
      • 051/4521 639
      • 9.mája 740/7 083 01 Sabinov 08301 Sabinov Slovakia
      • 31942202
      • 2020722627
      • Ing.Katarína Hviščová 0908/975 659 hviscova.k(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Ing.Mgr.Jozef Kovalík 0907/183 303 kovalik.j(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Mgr.Terézia Škovierová 051/4521 639 skovierova.t(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Mgr. Martina Semanová 051/4521 639 semanova.m(zavinac)czssabinov(bodka)sk Konzultačné hodiny: Utorok: 14.00 – 16.00 Po vzájomnej dohode je možný aj iný termín.
      • Martina Halčišáková 051/4525 103 0950 381 714 jedalen(zavinac)czssabinov(bodka)sk
    • Prihlásenie