• Sviečka za nenarodené deti

          • Vážení rodičia, hlavnou myšlienkou kampane Sviečka za nenarodené deti, ktorú organizuje Fórum života, je spojiť Spomienku na všetkých verných zosnulých, ktorú slávime 2. novembra, so spomienkou na nenarodené deti. V rámci verejnej zbierky spojenej s predajom symbolických sviečok s logom kampane sa zbierajú finančné prostriedky, ktoré umožnia celoročnú realizáciu projektov a aktivít zameraných na ochranu ľudského života a jeho dôstojnosti. Aj v našej škole si môžete zakúpiť tieto sviece v dvoch variantoch - v plastovom obale za 1 € a v sklenenom obale za 4 €. Ďakujeme Vám za Váš príspevok.

          • Pozvánka pre starých rodičov

          • Milí starí rodičia, prijmite pozvanie na besiedku, pripravenú pre vás, pri príležitosti Októbra  - mesiaca úcty k starším, ktorá sa uskutoční 23.10.2018 (utorok) o 15.30 hod. v telocvični našej školy. Tešíme sa na vás. Vaše vnúčence.

          • Objednávka školských tričiek

          • Vážení rodičia, posledný krát pre tento kalendárny rok pripravujeme objednávku školských tričiek. V ponuke sú iba tričká s krátkym rukávom v troch farbách - biela, modrá a červená. Ak máte záujem o dokúpenie školského trička pre Vaše deti (každý žiak by mal mať aspoň jedno tričko), nahláste to, prosíme, pani asistentke Bc. Jane Čekanovej do 24.10.2018 buď osobne v škole alebo prostredníctvom emailu na adrese cekanova.j@czssabinov.sk. Cena jedného trička je 4,50 EUR. Rozmery tričiek si môžete pozrieť v nasledujúcej rozmerovej tabuľke.

             

          • Starý mobil sem!

          • Spoločnosť Orange Slovensko v spolupráci s Recyklohráčmi odštartovali novú, úžasnú a odmenami nabitú zberovú súťaž. Až do 16. novembra 2018 bude na školách prebiehať zber nefunkčných mobilov. Za každý 1 odovzdaný mobil získa škola 10 bodov. Okrem toho  môžu šikovní zberači  získať tablet HUAWEI MEDIAPAD T3 10 LTE alebo jeden z balíčkov od spoločnosti Orange Slovensko. A ako nato? Starý mobil odovzdáš svojmu triednemu učiteľovi. On si zapíše tvoje meno, počet odovzdaných mobilov a vhodí ich do krabice určenej na zber mobilov. O výsledkoch súťaže Vás budeme informovať. Teraz niečo pre tých, ktorí ešte nevedia, čo sú to RECYKLOHRY. Je to školský  recyklačný program, ktorého cieľom je prehĺbiť znalosti žiakov v oblasti triedenia a recyklácie drobných elektrozariadení a batérií. Naša škola je do tohto programu zapojená už od roku 2010. Viac informácií nájdete na www.recyklohry.sk

          • Výročie požehnania školskej kaplnky

          • 4.októbra si pripomíname výročie požehnania našej školskej kaplnky. Kaplnka bola slávnostne požehnaná vtedajším košickým pomocným biskupom Bernardom Boberom 4.októbra 2001. Naplnila sa tak túžba mnohých z nás. Boh prebýva medzi nami.

          • Deň rodiny

          • Rodinná akcia pod dohľadom nášho patróna sv. Jána Krstiteľa, čo bolo jasné poznať podľa počasia, sa konala v nedeľu 23.9.2018 v areáli našej školy. Stretnutie a spoločné súperenie rodín ukázalo pravú podstatu tejto najdôležitejšej bunky v spoločnosti. Držať spolu, slabých povzbudzovať a vedieť kráčať aj so zviazanými nohami, patrilo medzi to najdôležitejšie, čo dnešné rodiny musia mať vo svojej výbave na ceste správnym smerom. Smiechu na rozdávanie, občerstvenie na spapanie, dobrá nálada na nakazenie. Veľká vďaka všetkým - učiteľom, rodičom, deťom - za krásne prežitý Deň rodiny. Vladimír Štofaník

          • Liturgické slávenia v šk.kaplnke

            • Pondelok:  Sv.omša      7.05 hod.    Modlitba chvál  13.30 hod.
            • Streda:       Sv.ruženec  7.15 hod
            • Piatok:        Korunka Božieho milosrdenstva 7.15 hod.

             Adorácie:    pred vyučovaním, cez veľkú prestávku, po vyučovaní

          • Ponuka krúžkov v šk.roku 2018/19

          • Aj v tomto šk.roku ponúkame žiakom možnosť zmysluplne tráviť voľný čas a rozvíjať ich záujmy a talenty prostredníctvom záujmových krúžkov v našom CVČ. Ponuku krúžkov s krátkou anotáciou si môžete porieť tu: KRÚŽKY 2018/2019 

          • Poplatky v CVČ v šk.roku 2018/2019

          • 1/ Poplatok za jeden krúžok je 5 € /mesiac.  

            2/ Ak žiak odovzdal VP má 1 krúžok zadarmo.

            3/ Ak žiak navštevuje ŠKD do 16.30 hod. má 1 krúžok zadarmo.

            4/ Krúžok Spevácky zbor je bezplatný.

          • Montreal 2018 - Bronz pre Sabinov z paralelného mundialu

          •  oV čase, keď MS vo futbale boli v centre pozornosti naprieč celou našou planétou, hádam iba s výnimkou miest, na ktorých ľudia denne zápasia o holé prežitie, iba zainteresovaní vedeli, že súčasne so skupinovou fázou ruského čempionata mira bolo počuť výkriky gól aj na iných majstrovstvách sveta – tých robotických v kanadskom Montreale. Každý rok sa totiž schádzajú odborníci na robotiku aj ich mladí nasledovníci a posúvajú svoje méty bližšie k cieľu – zorganizovať v roku 2050 stretnutie živých futbalových hviezd s futbalistami robotickými. Niekomu sa táto myšlienka môže zdať bombastická, inému absurdná, či nebezpečná. Isté je, že pravidelne počúvame z médií správy o veľkom nedostatku odborníkov na informatiku v našich firmách a aj história nás učí, že pokrok nezastavíš, môžeš ho len usmerňovať pre súčasný aj budúci prospech života na Zemi.

            Chodiace futbalové roboty malé i veľké sa ešte stále učia chodiť. Kolesové roboty malé a veľké už pekne s loptou kombinujú a spoľahlivo aj z diaľky trafia bránu. No a najlepšie softvérové futbalové simulácie už dnes dodržiavajú stratégie, s ktorými by mal problém aj Real Madrid. Okrem futbalových kategórií sa každoročne na Robocupe konajú súťaže aj pre robotických domácich opatrovateľov, robotických záchranárov a robotické pódiové umenie.

            Tento rok sa Robocupu v Kanade zúčastnilo 10 juniorských tímov zo Slovenska a medzi tie úspešné z nich sa zaradil aj sabinovský tím Sabik z Cirkevnej základnej školy sv. Jána Krstiteľa. V kategórii Rescue Simulation sme súťažili prvýkrát. Hneď na úvod sme dostali od poroty pochvalu za skvelú angličtinu počas technického interview. Potom sme so svojím záchranárskym softvérom 4.miestom prekvapili a zneistili favoritov v úvodnej disciplíne Team Challenge. V konkurencii 23 tímov sa pred nás dostali len skúsení záchranári zo Singapuru, Iránu a Taiwanu. Nasledovalo 1.kolo skupinovej fázy turnaja, v ktorom sme zaplatili nováčikovskú daň a 3-krát prehrali v súbojoch o lepšiu záchranársku misiu. Večer sme však opravili skryté chyby v našom softvéri a druhý deň v odvetách už priniesol dva víťazné zápasy proti Portugalsku a Taliansku a jednu prehru s neskoršími víťazmi turnaja zo Singapuru, ale po vyrovnanom boji 2470:2100. Zo 6 skupín do play-off postupovali len víťazi a ostatné tímy bojovali tretí deň o umiestnenie od 7.miesta. Tam sme dosiahli 5-ty najlepší výkon, čo znamená konečné 11.miesto.

            Druhú šancu sme dostali v súťaži supertímov. 23 tímov z 19 krajín sveta bolo rozdelených do siedmych trojíc + jedna dvojica a dopoludnie štvrtého súťažného dňa sa nieslo v znamení skupinovej spolupráce na spoločnej záchranárskej úlohe. Naši chlapci kooperovali s Japoncami a Portugalcami a hoci nikto z nich v individuálnej súťaži nezažiaril, veľmi dobrou deľbou práce a taktikou sa dokázali prebojovať do semifinále, kde podľahli, ako inak, supertímu na čele so Singapurom. Najväčšiu radosť nám však priniesol súboj o 3.miesto, po ktorom sa v areáli Kongresového paláca v Montreale hrdo roztancovala aj slovenská vlajka.

            Po dvoch týždňoch v Kanade od 7.6.2018 do 23.6.2018 sme sa natešení a plní zážitkov vracali domov. Pred nami bolo úmorných 7000 km, ktoré sa začali vo vlaku z Montrealu do Toronta. Za oknom sa mihala krajina tak veľmi podobná našej - slovenskej. Len lesy boli panensky husté a nekonečné a lúky rozľahlé a nedotknuté, akoby stále čakali na návrat bizónov. Sem tam usadlosť s hrdo vztýčenou červeno-bielou vlajkou s javorovým listom uprostred potvrdzovali našu skúsenosť, že spolu v jednej krajine dokážu spokojne nažívať ľudia všetkých rás a národností. Stačí len chcieť. Žiaci sabinovskej cirkevnej ZŠ Filip Ondrej, Samuel Vargovčík, aj bývalí žiaci CZŠ Samuel Guláš a Matej Kandráč majú načo spomínať. Zážitky pri Niagare a v anglicky hovoriacom Toronte nám počas sústredenia pred súťažou nezištne sprostredkovala Samova sesternica Monika za slobodna Gulášová (pozdravuje všetkých známych v Sabinove, kde okrem iného tancovala vo folklórnom súbore). O skvelú kuchyňu, dobrú náladu a foto+video záznam sa staral pán učiteľ Jakub Bačinský. A všetko to zavŕšil týždeň v obkľúčení robotov vo francúzsky hovoriacom olympijskom Montreale. Ďakujeme mestu Sabinov i Vám všetkým, ktorí ste nám pomohli dostať sa až sem, aj Vám, ktorí ste držali palce. Priniesli sme si domov odhodlanie celý rok sa ďalej zdokonaľovať, vzdelávať, spolupracovať a vybojovať si postup, aby sme cez prázdniny 2019 znova mohli pokúšať šťastie v austrálskom Sydney.

            Ing. Peter Vargovčík

        • Beseda o bl.Pavlovi Petrovi Gojdičovi a bl.Titusovi Zemanovi
          • Beseda o bl.Pavlovi Petrovi Gojdičovi a bl.Titusovi Zemanovi

          • V stredu 22.novembra 2017 sa uskutočnilo celoslovenské Testovanie 5-2017. Z tohto dôvodu bola upravená aj organizácia vyučovania v tento deň nasledovne:

            Žiaci 1.stupňa sa vyučovali podľa rozvrhu 4 hodiny. Žiaci 6.- 9.ročníka sa zúčastnili Výstavy a besedy o bl. Pavlovi Petrovi Gojdičovi a bl. Titusovi Zemanovi, ktoré organizovalo MsKS v Sabinove. Hosťom bol Michal Titus Radošinský, synovec Titusa Zemana. Po skončení besedy sa presunuli do kostola, kde absolvovali jeho prehliadku s odborným výkladom. 

        • Charitatívny koncert Integrácia
          • Charitatívny koncert Integrácia

          • V školskom roku 2016/17 sa naša škola zapojila do 14. ročníka súťaže Recykluj a vyhraj s firmou MILK - AGRO, spol. s.r.o. Keďže sme sa v našej kategórii v zbere tetrapakov umiestnili na 1. mieste, získali sme okrem iných cien aj účasť na Nadnárodnom charitatívnom koncerte Integrácia, ktorý sa bude konať 27.10.2017 v Aréne Poprad. Zúčastnia sa ho žiaci, ktorí sa do súťaže zapojili. Odchádzame 27.10.2017 (piatok) o 7:30 z parkoviska pred našou školou. Predpokladaný návrat o 14:30 hod.

        • Stali sme sa Microsoft školou
          • Stali sme sa Microsoft školou

          • Naša škola sa stala súčasťou celosvetového programu Microsoft Schools, do ktorého je zapojených 2000 škôl po celom svete. Školy zapojené do tohto programu sa snažia o modernizáciu vzdelávania a integráciu informačných technológii do vyučovacích hodín.

    • Kontakty

      • CZŠ sv. Jána Krstiteľa
      • 051/4521 639
      • 9.mája 740/7 083 01 Sabinov 08301 Sabinov Slovakia
      • 31942202
      • 2020722627
      • Ing.Katarína Hviščová 0908/975 659 hviscova.k(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Ing.Mgr.Jozef Kovalík 0907/183 303 kovalik.j(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Mgr.Terézia Škovierová 051/4521 639 skovierova.t(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Mgr. Martina Semanová 051/4521 639 semanova.m(zavinac)czssabinov(bodka)sk Konzultačné hodiny: Utorok: 14.00 – 16.00 Po vzájomnej dohode je možný aj iný termín.
      • Martina Halčišáková 051/4525 103 0950 381 714 jedalen(zavinac)czssabinov(bodka)sk
    • Prihlásenie